Welkom op het forum van de Vereniging Woekerpolis.nl! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Marion Dietz Offline
#1 Gepost : dinsdag 8 juli 2014 7:51:41(UTC)
Marion Dietz

Rang: Newbie

Groep: Registered
Lid sinds: 8-7-2014(UTC)
Berichten: 1

14 jaar geleden is mij een woekerpolis aangeboden door de ING (destijds postbank) met daaraan gekoppeld een beleggingsverzekering.
Het totaalbedrag ging over een slordige 11.500 euro, waarvan ik inmiddels al een slordige 20.500 aan betaald heb.Super blij met het feit dat deze ellende volgend jaar is afgelopen.
Maar nu komt de ING in ene met een voorstel omdat het minimale rendement niet te behalen is.
Ik kan een lening afsluiten (om mij tegemoet te komen) waarin ik nog 1600 euro af kan lossen en de ING stort ook een bedrag in het rendement krediet.
Wat moet ik doen?
Laat ik de polis doorlopen zoals deze nu is want het verschil van 30 euro p.m. gedurende 17 maanden kan mij ook de kop niet meer kosten. De ING is waarschijnlijk verplicht een groter bedrag voor mij in het rendement krediet te storten (zoals het er nu voor staat een slordige 4000 euro) over 17 maanden.
Ik zie het zo "dat ze toch nog iets bij mij terug willen halen" plus wederom 100 euro rente over een p.l. in 18 maanden.
Wie kan mij vertellen wat het beste is in deze?

Marion
Gerber Offline
#2 Gepost : dinsdag 8 juli 2014 9:23:15(UTC)
Gerber

Rang: Advanced Member

Groep: Registered
Lid sinds: 12-12-2013(UTC)
Berichten: 75

Beste Marion, als ik het goed begrijp gaat het om een beleggingskrediet. Waarbij het beleggingsdeel aan het eind van de rit voldoende had moeten zijn om het krediet geheel af te lossen.

Een antwoord daarop is denk ik lastig te geven zonder in de details te duiken. Daar moet een specialist aan te pas komen. Je kunt in elk geval gebruik maken van het eenmalige gratis adviesgesprek bij ING waar je recht op hebt. Daarna eventueel een gesprek met een (betaalde) onafhankelijk adviseur.

Maar wat ik me afvraag is het volgende: wat is de momentele waarde van je polis? Hoe ver zit je van de minimale opbrengst af? En hoe ontwikkelt zich momenteel het fonds waarin ING belegt? Veel fondsen doen het niet zo slecht momenteel. Kijk daar eens naar.

Succes.
Gebruikers die dit onderwerp bekijken
Guest
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.